luni, 30 ianuarie 2012

La grevă, mon chere, la grevă!!!

Am renunţat pentru o perioadă să mai scriu pe blog. Am vrut să mă detaşez, oarecum, de cotidian, de politică, de tot ceea ce ne înconjoară, însă toată lumea trebuie să aibă o supapă. Unii strigă în stradă pe ger. Eu prefer să scriu. Mâine în 24 de Ore Mureşene public un editorial pe tema alegerilor anticipate aşa că nu vă stresez aici cu acest subiect. Breakin news-ul cu greva parlamentarilor USL a venit după ce am terminat de scris editorialul de mâine aşa că să facem câteva precizări.
BREAKING NEWS!!!
"PARLAMENTARII USL INTRĂ ÎN GREVĂ!"
Aşa, şi?
Nu am nicio culoare politică. PDL+UDMR+UNPR nu-mi sunt simpatici deloc. Aceeaşi antipatie mă încearcă şi faţă de PSD+PNL+PC. Dacă ar fi după "mintea capului meu" nu ar exista partide politice. Sunt toate o apă şi-un pământ.
DAR:
Din 2008, de când au ocupat uninominal fotoliile din Senat şi Camera Deputaţilor, parlamentarii de toate culorile, iniţiale sau ulterior arborate, au făcut un singur lucru: au apăsat sau nu pe buton la comanda partidului din care fac parte.
Guvernul şi-a asumat răspunderea pe tot ce se putea, de înţeles, oarecum, într-o legislatură cu o majoritate fragilă. Parlamentarii Guvernului au salutat în poziţie de drepţi. Cei ai Opoziţiei au depus moţiuni de cenzură şi excepţii de neconstituţionalitate.
ORI, o ţară nu poate fi condusă prin asumări+moţiuni+excepţii. Cel puţin aşa cred eu.
Ei bine, AZI, când strada huiduie orice făţău de politician suficient de idiot pentru a-şi arăta mecla, când Europa e în pragul colapsului financiar, când gazul e scump şi zăpada dă de furcă şoferilor, când magazinele sunt pline dar omul de rând abia îşi permite strictul necesar, parlamentarii USL fac grevă pentru că ăialalţi nu vor anticipate. (noroc că îşi vor dona indemnizaţiile că dacă nu erau chiar penibili n.r.)
O să scadă cursul leu-euro? NU
O să crească pensiile şi salariile? NU
O să se reducă TVA-ul? NU
O să fie litrul de benzină mai ieftin? NU
Greva parlamentarilor USL nu va rezolva nimic, nu va declanşa alegeri anticipate, nu-l va determina pe Băsescu să-şi pună cenuşă în cap şi nici să înţeleagă că România e o ţară, nu o barcă.
În schimb, parlamentarii USL vor avea mai mult timp la dispoziţie să apară la TV să ne spună ce rău o ducem, cât e Băsescu de dictator şi ce Guvern de idioţi avem. Şi cam atât.
După cum scriam nu de mult:
"Să vorbim puţin de legea fundamentală, cărticica aceea cu care se bat în piept toţi membrii de partid, indiferent de culoarea politică. Potrivit acesteia, „Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi UNICA autoritate legiuitoare a ţării.” (art. 61) Atenţie, cuvântul UNICA nu desemnează o revistă mondenă. Tot în cărticică scrie aşa, „Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercită conducerea generală a administraţiei publice.” (art. 102). Ei bine, la noi Guvernul spune cam aşa: „Parlamentul ne blochează, funcţionează greoi, trebuie să luăm măsuri urgente pentru a stopa criza, bla, bla, bla, deci ne asumăm răspunderea şi nu mai trecem niciun proiect important prin UNICA autoritate legiuitoare.” Parlamentarii, care uită cu toţii că fac parte din organul reprezentativ suprem al Poporului Român, sunt împărţiţi în două găşti. Gaşca formată din cei a căror coloană vertebrală nu reprezintă altceva decât un cordon ombilical ce duce direct la Guvern şi restul, a doua gaşcă, una care se bucură de statutul de parlamentar, plimbă hârtii pe la Curtea Constituţională şi dă din gură pe la televizor. Doamnelor şi domnilor parlamentari, galbeni, roşii, verzi, portocalii sau orice alte culori mai arboraţi! Din moment ce de 3 ani nu aţi legiferat în niciunul din domeniile fundamentale, unde tot cărticica mea spune că trebuie lege organică, nu credeţi ca aţi devenit irelevanţi? Moral şi legal, ar trebui să vă daţi cu toţii demisia. Economia la bugetul de stat ar fi una simţitoare, mai ales pentru următoarele 6-7 luni." (Editorial publicat în http://www.24deoremuresene.ro/ pe 11 decembrie 2011)

luni, 23 ianuarie 2012

Maricica şi Feng-Shui

“Maricica e leneşă. Maricica e comodă. Maricica a lenevit toate zilele de Sărbători. A făcut un mic efort şi a mai şi cugetat. I-a fost greu, leneveala era mai mare decât gândul, aşa mi-a spus, dar cugetând şi butonând Tv-ul a avut o idee sclipitoare.

Începutul…

După cum spuneam mai sus, această stimabilă Domnişoară Maricica a lenevit şi a butonat telecomanda TV-ului până i-a ras bateriile. Pe undeva i-a fost de folos…A dat peste o emisiune în care se discuta despre Feng-shui. Maricica deveni foarte interesată despre subiect aşa că s-a hotărât să vadă care e treaba cu acest feng-shui şi la ce foloseşte.

Feng-shui tradus din chineză înseamnă vânt şi apă şi are la bază crearea unui echilibru între energiile Yin şi Yang. Combină 5 elemente- apă, lemn, foc, pământ şi metal-elemente care chipurile e bine să le avem în casă cu toţii.

Ea mai află de la respectiva emisiune că mediul în care trăim trebuie divizat în 9 zone, N, N-V, N-E, V…etc fiecare zonă fiind responsabilă de ceva.
În fine, ideea e că Maricia deja se vedea cu busola în mână stând cu faţa către nord căutând cele 9 zone de influenţă.

Maricica a fost vrajită

Feng-shui-ul i-a plăcut atât de mult Maricicăi încât după terminarea emisiunii a dat o căutare pe Google să afle cât mai multe informaţii despre această perfectă soluţie de rezolvare a armoniei. Era prinsă în mrejele Feng-shui-ului. Oh,da!!! A găsit!!! Deja se vedea golind casa şi redecorând-o în stil Feng-shui. Nu contează că trebuie să scoată mobila şi că îşi va rupe spatele şi unghiile, va avea armonia mult dorită. Mi-a povestit că a găsit multe site-uri pe această temă, dar unul singur i-a captat atenţia. Zicea aşa: ”acest mesaj se adresează tuturor persoanelor care vor să îşi schimbe viaţa”. A stat puţin şi a cugetat la această frază, dar s-a hotărât să citească mai departe. ”Opreşte-te puţin” şi s-a oprit.”Uită-te la oamenii din jurul tău. Ce fac ei?” se uită. Nu vedea pe nimeni decât reflexia ei într-o oglindă. Se vedea pe ea stând la calculator căutând cu disperare elemente de feng-shui să îi echilibreze viaţa. A văzut exact ceea ce trebuia.
“Feng-shui este calea care vă poate transforma viaţa. trebuie doar să urmezi nişte paşi:
- să fi convins că există viaţă armonioasă – aici deja îşi punea semen de întrebare
- să vrei cu adevărat să îţi schimbi viaţa – aici subconştientul ei cerea cu ardoare schimbarea şi ea începu să aprobe în gând
- să crezi cu adevărat în dorinţa ta de schimbare – aici deja dădea din cap, poate chiar involuntar
- să iei hotărârea de a-ţi schimba viaţa – aici ar fi strigat în portavoce dacă ar fi avut aşa ceva


Sfârşitul

Beculeţele i s-au aprins. A realizat că, de fapt, ea era nemulţumită cu propria ei viaţă. Feng –shui ar trebui să facă cu sentimentele ei , cu trăirile ei, cu tot ce o înconjoară ca să poată avea armonie şi echilibru în casă.

Mi-a spus că Feng-shui cu viaţa, înseamnă să te cunoşti pe tine, să te accepţi pe tine, să vrei să schimbi ceea ce consideri că trebuie schimbat şi să descoperi în tine bunul simţ.

Pentru Maricica lecţia de Feng-shui a fost o adevărată provocare pe care a acceptat-o cu braţele deschise pentru că este UN OM ( să fi om e lucru mare) şi capul ei trebuie să stea mereu sus.

Carla”