luni, 24 ianuarie 2011

Să vorbeşte coerent româneşte sau despre cum de ameţeşte Dorin Florea

Primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, a făcut show miercuri, 19 ianuarie, la o conferinţă de presă, abordând subiecte diferite într-o manieră destul de neconvenţională. Pentru început edilul şef a gesticulat şi lătrat despre taxa pe mizerie şi despre legislaţia câinilor vagabonzi. Taxa pe mizerie ar presupune ca cei care nu-şi întreţin imobilele şi le lasă să se degradeze să plătească suma de 1.000 lei. Primarul mai vrea şi o lege care să-i permită să le confişte bunurile dacă nu se conformează. Constituţia, bat-o vina, îl împiedică acum, dar oricum trebuie revizuită! Câinii vagabonzi îl costă pe primar mai mult decât azilul de bătrâni aşa că şi această lege trebuie modificată. Cum? Edilul nu ne-a spus decât că trebuie modificată. Să nu coste un câine vagabond mai mult decât un bătrân. Desigur că scopul taxei pe mizerie este, în fapt confiscarea unor imobile cum ar fi Cocoşul de Aur sau restaurantul de la Platoul Corneşti. Suntem de acord că acestea sunt într-o stare groaznică. Poate bunele intenţii ale primarului Florea ar fi mai bine înţelese de către presă, dacă nu ar fi exprimate în următorul fel. Din ciclul „incoerenţa primarului”, să luăm aminte!

Atenţie la păsărica de la Platou!

„Am trecut la anumite strategii privind filmările şi unor alei de sus de la Platou. Deci atenţie, sunt unii care iubesc animalele atât de mult că le aşteaptă câte o după-masă întreagă sau seara. De regulă însoţiţi de un martor care poate să certifice că a venit veveriţa sau păsărica la căsuţa şase. Şi atunci să ştie că pot fi într-un cadru prins cum aşteaptă păsărica să intre sau să iasă din colivie. Deci apropo de folosirea Platoului pentru diverse probleme zoofile, zoologice sau de altă natură”, a spus Florea făcând referire la activităţile sexuale pe care anumiţi cetăţeni le practică în autovehicule la Platoul Corneşti.

Voluntar la măturat în faţa casei

De asemenea, primarul s-a oferit voluntar să cureţe personal spaţiul din faţa casei în cazul târgumureşenilor aflaţi în dificultate. „Dacă vreun cetăţean are vreo dificultate, are vreo amputaţie la vreun picior, are o hernie de disc declanşată, foarte dureroasă, să-mi spună că mă duc şi mătur eu în faţa casei. O fac cu mare plăcere dacă într-adevăr are un handicap acut intervenit brusc”, a recomandat Dorin Florea cetăţenilor care nu fac curat în faţa imobilelor.

„Fetiţele” şi clienţii, monitorizaţi de Primărie

Din colimatorul primarului n-au scăpat nici femeile care îşi câştigă existenţa prestând diverse „servicii” amatorilor de sex opus. „Cu curvele am rămas stabiliţi, aşa facem şi mergem mai departe”, a spus primarul referindu-se la camerele de supraveghere montate în câteva zone din oraş, care monitorizează activitatea prostituatelor.

Bretfelean, luat peste picior

A altă temă abordată de primar a fost activitatea Poliţiei Locale. „L-am invitat şi eu pe poliţistul local”, a spus Florea, făcând referire la prezenţa în cadrul conferinţei a şefului Poliţiei Locale, Valentin Bretfelean. „Nu sunt îngrijorat, sunt preocupat să extindem problemele lor”, a adăugat primarul „ţintind” extinderea ariei de competenţe a Poliţiei Locale.

Alte perle a la Dorin Florea:
- „Regret că iarna începe să fie ca vara.”
- „Am dispus să fie curăţat Platoul, adică frunzele care au căzut şi care nu te mai deranjează cu căderea lor decât anul viitor în noiembrie.”
- „Această lege (n.r.: legea câinilor comunitari) a fost făcută după chipul şi asemănarea unui bideu, era şi un senator Bideu.”
- „Este un buget mai mic, deci la nivelul anului trecut dar îl anticipez mai mic, din resurse locale.”
- „Vom face o hotărâre de consiliu local dublă, adică şedinţă de consiliu dublă, două zile succesiv sau două şedinţe succesive.”
- „Nu înseamnă să mergem până la sfârşit cu o lege imbecilă, deci este o lege foarte proastă.”
- „Ţigănismele şi ţigăniile domină spaţiul public.”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu