marți, 31 mai 2011

Epopeea electorala a UDMR

Apariţia mai multor formaţiuni maghiare a pus pe jar UDMR care scăzuse oricum în sondaje o dată cu măsurile anticriză promovate şi susţinute de coaliţia de guvernare. În acest moment formaţiunea cu cele mai vechi state de plată la nivel de conducere a României are două probleme importante pentru electorat pentru care trebuie să găsească o soluţie.
Prima este legată de legea minorităţilor naţionale. Liderii Uniunii au declarat, nu o dată, că rămânerea la guvernare depinde de adoptarea acestui act normativ. Cum în România să ai o lege importantă adoptată de Parlament este un adevărat miracol divin, cel mai probabil problemele minorităţilor naţionale vor fi adoptate prin asumare de răspundere. A 14-a a Guvernului Boc. A doua problemă este legată de „Ţinutul Secuiesc”. Primul pas a fost făcut în urmă cu o săptămână când în cadrul UDMR a fost înfiinţat Consiliul Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc, continuând săptămâna aceasta cu faimoasa reprezentanţă a Ţinutului cu pricina în spaţiul Ungariei de la Bruxelles.
Promisiuni etnice pentru păstrarea unui electorat coerent. UDMR se va lupta până la capăt pentru a obţine ceea ce şi-a propus şi se pare că cei din USL nu ar fi dispuşi să negocieze decât fără ridicarea problemei autonomiei. Oare cât va mai trece până când un partid românesc va avea suficientă forţă să formeze un Guvern fără UDMR? Guvern care să şi reziste. Până atunci, UDMR rămâne partidul care face orice pentru a obţine ceea ce şi-a propus.
Editorial publicat in Cotidianul Zi de Zi, marti, 31 mai 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu