joi, 16 februarie 2012

LADY – şi nimic mai mult

„De această dată m-am decis să renunţ la cinism şi ironie şi să îţi povestesc despre Lady.
Când spun „Lady” mă gândesc involuntar la o doamnă elegantă, îmbrăcată într-un deux-piece superb, cu o pălărie mare pe cap şi foarte frumoasă. Dacă tu te-ai gândit involuntar că această Lady este o căţeluşă drăgălaşă, te-ai înşelat. Nu vorbesc despre căţeluşă ci despre statutul de Lady.

Conform DEX „lady” este un titlu dat în Anglia soţiei unui lord sau a unui cavaler, dar, de asemenea, este un epitet dat unei femei distinse, elegante.

Nu toate femeile pot fi nişte lady, cu toate că unele dintre noi ne-am dori asta. A fi lady este o artă. În secolul în care trăim această artă a fost înlocuită de femei cu altă formă de viaţă artistică – independenţa. Independenţă interpretată în toate felurile. Sau cel puţin dorinţa de a fi independente. Cam asta doresc femeile secolului 21- să aibă independenţă sentimentală, financiară, să nu trebuiască să dea explicaţii cuiva pentru faptele lor, să plece dintr-o relaţie cu uşurinţă fără niciun fel de sentiment şi cu inima de gheaţă. Ar dori să aibă eventual şi un partener de viaţă cu care să concureze din punct de vedere financiar şi poate chiar să îl şi depăşescă ca şi statut. De ce? O adevărată lady nu ar face niciodată asta. Ea îşi cunoaşte statutul în societate, îşi cunoaşte locul în familie, ştie să fie mamă şi ştie să fie soţie.

Noi, femeile din ziua de azi ne dorim lucruri scumpe, cât mai scumpe, haine firmate, dar o lady ştie că nu brandurile care le îmbrăcăm ne dau acest statut.


O lady este feminină, naturală, iubitoare

Nicio femeie nu se naşte o lady. A fi o lady ţine de educaţia primită iar bazele se pun încă din copilărie. O adevărată lady este unică. Ea nu vorbeşte niciodată înainte să gândescă fiecare cuvânt spus. Este mereu zâmbitoare şi nu se plânge niciodată. Are de oferit numai iubire, prietenie şi căldură nefiind interesată în a bârfi, minţi sau a invidia pe cineva. Ea este sigură pe sine, discretă, ştie să glumească dar are şi simţul ironiei.
Ea nu se va îmbrăca niciodată vulgar sau extravagant şi nici nu va iesi vreodată din casă fără să fie aranjată, pieptănată, cu oja perfect aplicată, mirosind bine si cu pantofii potriviţi. Nu va încălţa niciodată pantofi cu toc de 12 pentru a face piaţa. O lady este frumoasă prin simplitate, amabilitate şi naturaleţe.


Dacă ne uităm în jur la fetele de azi putem spune că pentru ele a fi o lady este destul de plicitisitor şi că e mai interesant să fi asistentă TV sau cântăreaţă sado-maso îmbrăcată în iepuraş. Mă întreb dacă asta e într-adevăr dorinţa lor.


Dorinta mea este că vreau să fiu o lady! Dorinţa ta care e?



Carla”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu