luni, 19 septembrie 2011

Domnle' nu mai găsesc logica!


Avem un mamut de Uniune cu trei partide, PNL, PSD şi PC. Opoziţia! USL a apărut ca o alternativă la teroare portocalie. Cam asa s-a vrut la început. Normal toată lumea aştepta momentul împărţirii comunelor, oraşelor şi municipiilor în funcţie, cică, "de rezultatul sondajelor". Ne ameţeau cei din opoziţie să credem că vor face nişte sondaje de opinie cu posibili candidaţi şi cel mai bun va câştiga. NU, nu va fi o păruială politică pe împărţirea funcţiilor de primar şi de preşedinte de CJ, păreau a ne transmite duetul Ponta-Antonescu prin toţi pori. Dar, politicanul tot politician rămâne indiferent de culoarea în care vopseşti gardul partidului din care face parte. Rezultate publice ale sondajelor nu am văzut. Şi prin rezultate spun numele care au fost în sondaj şi ce procent a obţinut fiecare. De împărţit au împărţit ce era clar deja, la Iaşi s-a făcut o excepţie şi a doua se va face la Bucureşti unde Ponta îl vrea pe Oprescu primar, iar Daniel Constantin îş vrea pe Piedone. La Parlamentare rămân împreună, dar la locale...adio...şi un pupic pe bască.
De cealaltă parte avem Puterea! Cu o combinaţie portocalio-verzuie-verde închis-verde deschis, PDL şi UDMR şi-au ASUMAT o serie de măsuri nu numai nepopulare ci complet lipsite de logică prin modul în care au fost aplicate. Puterea vrea reforma masivă a statului, comasarea alegerilor să facem economie (fără a preciza la buzunarul cui facem economia n.r.), revizuirea Constituţiei revizuită şi alte câte şi mai câte nebunii. Puterea are miniştri care numai ce trebuie să facă un ministru nu fac, dar înfiinţează ministere fantomă din nevoia de face ceva. Reorganizarea administrativ-teritorială e prioritară pentru viitorul politic al PDL şi prin asta a se înţelege că le e teamă tare că-şi vor pierde scaunele.
În timp ce unii se pregătesc pentru alegeri, aşa cum îşi imaginează că vor fi, alţii se pregătesc să facă ceva, numai că nu prea ştiu ce anume. Pe bune, mai înţelege cineva ceva?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu